Wat is SEO?

Een korte samenvatting.

Wat is SEO?

(En waarom zou mij dit boeien?)

SEO staat voor Search Engine Optimization, of op z’n Nederlands, Zoekmachine Optimalisatie. Het een process dat u gebruikt om bezoekers te trekken van “organische” zoekresultaten. Oftewel van Google, Bing, Yahoo, Baidu, noem maar op.

Als u van plan bent nieuwe klanten te werven via het internet is het DE manier om (gratis) verkeer naar uw website te krijgen. Alternatieven zoals Google Ads zijn vaak erg duur en leveren niet altijd de gewenste resultaten op. Daarom blijft SEO in 2018 een populair begrip en bezigheid.

Google rangschikt de resultaten op een “query” of zoekopdracht op basis van wat volgens de algoritmes de meest relevante pagina’s zijn. Een van de manieren om dit te doen is door veel content te schrijven dat gedeeld wordt op blogs, Facebook en andere websites. Dit zegt Google dat mensen de content interessant vinden en Google zou dit dus ook vaker voorschotelen in de zoekresultaten. Eigenlijk is het een soort “quality control” voor websites.

Samengevat:Doe goed onderzoek naar waar mensen naar zoeken en schrijf je content specifiek voor deze doelgroep, die ze vervolgens makkelijk kunnen delen. Als u deze stap kunt herhalen en dit goed doet gaat u al een verhoging zien in de bezoekersaantallen.

Interessante links:Google trends


Google Trends laat u zien waar mensen op zoeken overal ter wereld. Ook krijg je een overzicht te zien van de laatste ‘trends’ zodat je hier wellicht op in kan spelen.

Keyword revealer
Met Keyword Revealer krijg je een overzicht van hoe vaak er op een bepaald zoekwoord wordt gezocht, het is belangrijk deze zoekwoorden mee te nemen in je content.

Moz's beginners guide to SEO
In dit artikel behandel ik enkel de basis van SEO die je als web developer dient te weten, voor een complete gids raad ik de “Beginners guide to SEO” aan van MOZ.

Andere artikelen

Responsive Design
9 Feiten - Responsive Design
De 4 effecten van een nieuwe website

Neem contact op

Voor een gratis offerte, een vraag, of een opmerking.