7 voordelen van

Responsive Design.

Responsive Design

10 essentiële voordelen van “responsive” webdesign.

Simpelweg betekent responsive design dat we websites bouwen die zich aan het formaat van het scherm van de gebruiker kan aanpassen. Denk aan een tablet, desktop, telefoon, of zelfs smart-TV. Op deze wijze hebben kunnen bezoekers altijd optimaal gebruik kunnen maken van de website en hoeven ze niet handmatig de website in- en uit te zoomen om alles in beeld te krijgen.

Om als voorbeeld het demoproject “Trillo” te nemen, ziet u dat de website zich zonder moeite aanpast afhankelijk van het apparaat.
Dit concept bestaat al sinds de jaren 90, maar websitebouwers kwamen pas achter het nut van responsive webdesign toen meer mensen smartphones gingen gebruiken om te browsen op het internet.

In deze grafiek kunt u het percentage mobiele gebruikers en desktop gebruikers zien in 2016 en 2017.
desktop mobile grafiek
Bedrijven die geen rekening houden met mobiele gebruikers zie je steeds minder, omdat ze een groot deel van hun potentiële gebruikers simpelweg mislopen. Elk bedrijf zou de voordelen van “responsive design” moeten gebruiken tegenwoordig, dus ook elke websitebouwer zou op de hoogte moeten zijn van hoe dit in elkaar zit.

U vraagt zich misschien af welke voordelen ik bedoel met hierboven gegeven voorbeeld, dus hieronder heb ik een lijst opgesteld van de 10 belangrijkste voordelen.

1.Meer mobiel verkeerVolgens een onderzoek van similarweb.com gebruikte meer dan de helft van de bezoekers van de top- websites in Amerika een smartphone om de website te bezoeken. Het is dus van groot belang om deze bezoekers niet mis te lopen door een verouderde website te gebruiken voor uw bedrijf. Vroeger zag je nog vaak de aparte site voor mobiele gebruikers, maar het is aanzienlijk goedkoper je website responsive te laten maken omdat je maar 1 website hoeft te laten bouwen.

2.Snellere ontwikkeling van de website tegen lagere kostenHet ontwikkelen van 1 responsieve website is sneller en goedkoper dan 2 aparte sites ontwikkelen. De eerste winst maak je dus al bij het ontwikkelen van de website.

3.Snellere pagina’sUit onderzoek blijkt dat smartphone gebruikers vaak minder geduld hebben dan desktop of laptop gebruikers, Bij meer dan 3 seconden wachttijd haken de meeste smartphone gebruikers af. Een goede optimalisatie van de website kan dus veel toegevoegde waarde hebben voor het verkeer.

4. Een lager bouncepercentageBounce-percentage staat voor het aantal gebruikers die niet lang op de pagina blijft na het bezoeken van de pagina. Een goed geoptimaliseerde website die toegankelijk is voor alle apparaten biedt de gebruiker een betere ervaring en zou dus het bouncepercentage verlagen.

5. Een hoger conversie percentageDoor het verlagen van het bouncepercentage draag je meteen al bij aan het verhogen van je conversiepercentage, omdat meer bezoekers op je website zullen blijven. Als je die gebruikers ook nog eens een makkelijke manier kan aanbieden om te converteren ga je echt resultaten zien, het uiteindelijke doel van de website wordt namelijk nageleefd.

6. Overzichtelijke Analytics reports.Omdat je kiest voor 1 website die op alle apparaten goed werkt, hoef je geen 2 websites bij te houden in Analytics. Zo kun je dus makkelijk alle gegevens zien van je gebruikers en hoe zij converteren op je website.

7.Betere SEOGoogle kijkt al een tijd kritisch naar het design van je website, met name of de website responsive is en dus goed werkt op alle apparaten. Een website die dus alleen voor desktop gebruikers toegankelijk is zou dus minder goed scoren dan zijn concurrent die wel gebruiksvriendelijk is voor al zijn bezoekers.

Meer weten over SEO? Klik hier!

Het is dus zeer belangrijk om een website te hebben die responsive is, en naarmate de groei in smartphone gebruikers toeneemt, gaat dit nog veel belangrijker worden. Het is letterlijk zo dat dit het lot van een bedrijf zou kunnen bepalen, vooral als het bedrijf in kwestie een grote bereik heeft op het internet.

Voor meer informatie over responsive design en de mogelijkheden voor uw bedrijf kunt u contact opnemen via het onderstaande contactformulier.

Andere artikelen

Wat is SEO?
9 Feiten - Responsive Design
De 4 effecten van een nieuwe website

Neem contact op

Voor een gratis offerte, een vraag, of een opmerking.